skip to Main Content
Voor 21:00 uur besteld = morgen in huisLevering 7 dagen per weekSpoedbezorging is mogelijk

Wij vriezen elk product in. Stuur het op of breng het langs en wij brengen het product in een groot blok ijs weer terug. Het ontdooingsproces duurt meestal tussen de 4-8 uur zonder hulpmiddelen. Natuurlijk leveren wij ook middelen mee, wanneer je het ingevroren product er zelf wil uithakken.

Onze ijsmakers kunnen elke vorm of object namaken. Van een award van ijs, tot een logo in ijs. Onze veel gemaakte producten zijn:

 • Award van ijs
 • Logo van ijs
 • IJsbar
 • IJsschaal
 • IJsglazen
 • En elk gewenste ijssculpturen

Bel ons voor de mogelijkheden!

IJSenIJSkoud.nl ijs wordt geproduceerd in een fabriek waar IFS standards van toepassing zijn. Hierdoor bewaken wij de kwaliteit van ons ijs van A-tot-Z. Hygiëne en kwaliteit zijn voor ons essentieel. Onze ijsproducten worden gemaakt met de modernste ijsmachines. Na de productie wordt het ijs zorgvuldig gedroogd, verpakt en opgeslagen bij een constante temperatuur van -18ºC.

Ja en nee. IJsenIJskoud levert ijs vooral ijs in de Randstad. Vanuit Amsterdam rijden onze eigen chauffeurs in de regio om ijsleveringen te verzorgen. Voor grote bestellingen leveren wij ook buiten de randstad. Wilt u weten of we voor u buiten de Randstad kunnen leveren neem dan contact op 020-3080300.

Om in het zomerseizoen aan de grote vraag aan ijs te kunnen voldoen, produceren we gemiddeld 25 ton ijs per week. Om de piekvraag op te vangen hebben we altijd 50 ton vers ijs op voorraad. Bel direct en wij komen eventueel dezelfde dag nog ijs leveren.

Onze ijsblokken zijn er in verschillende maten. afhankelijk van uw toepassing kunnen we u daarin adviseren.

voor koeling in drankjes, zijn ijsblokjes en crushed ijs prima te doen. voor koeling van flessen, kunt u onze ijskuip en koelblokken gebruiken.

onze blokjes houden met gemak uw drinken 1/2 uur koel in uw glas en in onze thermoboxen blijven ze gegarandeerd 24 uur hun kou vast. zodat u de hele avond uw drinken kan verkoelen.

afhankelijk van de duur van u evenement, aantal personen en toepassing kunnen wij u helpen om het gewenste hoeveelheid ijs te bepalen. leg ons uw event voor in een mail naar info@ijsenijskoud.nl of bel 020-3080300 en dan komen we er samen uit.

Door de grootte van het ijsblok, smelt het niet direct. Zet je het ijsblok in de felle zon bij een hoge temperatuur, smelt het sneller dan wanneer dit in een koele hal ligt.

De houdbaarheid van onze ijsblokken is gemiddeld:

 • Bar ijsblok: 4-6 uur
 • Vierkant ijsblok: 6 uur
 • Groot ijsblok: ca. 10 uur

De houdbaarheidstijd van onze ijsblokken zonder koeling, is afhankelijk van de omgevingstemperatuur, maar ligt ergens rond de 10 uur. Hoe groter het ijsblok, hoe langer het houdbaar is.

Bar ijsblokken en onze vierkante ijsblokken hebben een houdbaarheid van ongeveer 4-6 uur.

De houdbaarheidstijd van onze ijsblokjes zonder koeling, hangt sterk af van de hoeveelheid ijs en de omgevingstemperatuur. Bij een temperatuur van 20 graden en een teil vol met ijs, is de houdbaarheid ongeveer 4 tot 6 uur. Je verlengt de houdbaarheidstijd aanzienlijk als je het ijs bewaart in een koelbox of ( meegeleverde) tempex box. We leveren in tempex boxen en deze worden niet retour gehaald. Ook zit er geen statiegeld op de tempex boxen.

Leg tijdens het barbecueën vlees en vis eens op een bedje van crushed ijs. De gasten zullen verbaasd zijn over de presentatie en het vlees/vis blijft op temperatuur. Zo hoef je niet meer heen en weer te lopen naar de koelkast – en koel je het vlees van de BBQ ter plaatse.

Om twee plastic huishoud emmers te vullen met crushed ijs is ongeveer 14 kilo nodig. Met deze hoeveelheid maak je 100 tot 120 cocktails of drankjes.

Onze ijsblokjes hebben diverse afmetingen… Maar de meest gebruikte, de original, ijslokjes hebben een afmeting van 28 x 30 mm. Om een standaard plastic emmer te vullen met onze ijsblokjes heb je ongeveer 6 á 7 kilo ijsblokjes nodig. Wij hanteren een minimale afname van 28 kilo ijs. Dat is goed voor 4 gevulde emmers.

Feest tot 25 personen: 28 kilo
Feest van 24-40 personen 48 kilo
Feest van 40-100 personen 84-102 kilo

 

Voor grotere partijen geven wij graag een passend advies. Neem contact op met IJSenIJSkoud.

Ons ijs wordt goed verpakt, waardoor het hygiënisch en schoon op de bestelde locatie aankomt. Wij hebben diverse verpakkingen beschikbaar:

 • IJsblokjes & crushed ijs in balen
  Een baaltje is een overzak met 5 zakjes van 2 kilo erin
 • IJsblokjes & crushed ijs in tempex box
  In een tempex box blijven ijsblokjes koud en kan je grote hoeveelheid ijs in 1x gebruiken. De tempex boxen zijn goed geïsoleerd. Het ijs blijft hierdoor optimaal houdbaar. Onze tempex tempex boxen worden niet retour gehaald en hier zit geen statiegeld op.
 • IJsblokken (diverse formaten)
  Ijsblokken worden verpakt in plastic en vervolgens in een grote doos.

Wanneer je zelf ijs maakt, is de kans groot dat de ijsblokjes troebel ogen. Dit komt niet door het water dat je gebruikt, maar door de manier van invriezen. Tijdens het vormen van het blokje, wordt de spanning zo groot dat de buitenste lagen barsten waardoor het troebele uiterlijk ontstaat. Dankzij het speciale fabricageproces van IJSenIJSkoud.nl, blijft ons ijs glashelder!

Onze ijsblokjes, crushed ijs of ijsblokken worden gemaakt in onze eigen fabriek. IJs vormt zich door water te bevriezen. Water bestaat uit watermoleculen die trillen. Als je water koelt tot onder de 0 graden Celsius, dan gaan de watermoleculen langzamer trillen. Hierdoor kunnen deze moleculen zich makkelijker met elkaar verbinden. Er ontstaat vervolgens een patroon dat ervoor zorgt dat ijs hard wordt. Het patroon neemt ook meer ruimte in beslag dan het water. Bevroren water is lichter dan water, waardoor het blijft drijven.

Load More